Markkinoille on tullut ACKD-dieettinä tai ehkä paremmin Easy Diet -dieettinä tunnettu painonpudotussysteemi. Suhtaudun hiukan skeptisesti menetelmään. Voihan Easy Diet toki olla toimiva ja turvallinenkin. Alla pari kirjallisuuslainausta

 

”Koska ihmisen maksimaalinen turvallinen syödyn proteiinin määrä on noin 50 prosenttia koko energiasta, lopun on tultava rasvasta, kuten valaanrasvasta, tai hiilihydraateista, kuten hedelmistä ja juurista." (Richard Wrangham, Tulella kypsennetty - miten keittotaito teki meistä ihmisiä. Terra Cognita. Alkuteos Catching Fire: How Cooking Made Us Human. Käännös Kimmo Pietiläinen. 2010, sivulla 41)


"Ilman hiilihydraatteja tai rasvaa ihminen joutuu ottamaan energiansa proteiinista ja liiallinen proteiini aiheuttaa myrkytyksen muodon. Proteiinimyrkytyksen oireita ovat veren ammoniakin myrkyllinen taso, maksan ja munuaisten vauriot, dehydraatio eli kuivuminen, ruokahalun menetys ja lopulta kuolema. Vilhjalmur Stefansson kuvasi tämän karun tuloksen kokemuksistaan pohjoisten napaseutujen ankarasta kaudesta, jolloin rasvaa oli niin vähän (eikä kasvisruokaa lainkaan, kuten tavallista), että proteiini nousi ruokavalion tärkeimmäksi makroravintoaineeksi. "Jos joutuu siirtymään yhtäkkiä normaalin määrän rasvaa sisältävästä ruokavaliosta pelkkää [laihaa lihaa] sisältävään...ensimmäisinä päivinä alkaa syödä yhä suurempia aterioita, kunnes viikon kuluttua syö kilomääräisesti kolme tai neljä kertaa enemmän kuin viikon alussa. Tässä vaiheessa ilmenee jo merkkejä nälkiintymisestä ja proteiinimyrkytyksestä. Ihminen syö lukuisia aterioita, hän on nälissään aina aterian päätyttyä, ruoan paljouden venyttämä vatsa aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia ja ihminen alkaa tuntea epämääräistä levottomuutta. Ripuli alkaa viikon tai kymmenen päivän kuluttua eikä se lopu ellei ihminen syö rasvaa. Kuolema koittaa muutaman viikon kuluttua.""
(sivuilla 40-41)